Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Τι Νόημα αποκτούν τα όνειρα


Σαββατο βραδυ στο Θεατρο Κωφων προβολη της ταινιας μου Ονειρα σε αλλη γλωσσα..με υποτιτλους στα Ελληνικα και περιγραφη της ηχητικης μπαντας ωστε να αντιλαμβανονται οι κωφοι την ατμοσφαιρα της ταινιας..Μια εξαιρετη πρωτοβουλια για να προσεγισουν οι 25000 τουλαχιστον κωφοι στην Ελλαδα τον Ελληνικο κινηματογραφο η οποια οφειλει να βρει ...αρωγους στη προνοια της πολιτειας Η πρωτοβουλία αυτη του θεατρου Κωφων δειχνει τον δρομο για το οτι οι ταινιες και οι σειρες στη τηλεοραση οφειλουν να εχουν την επιλογη του Ελληνικου υποτιτλου
Η συζητηση ειχε ενδιαφερον και η ακουραστη Σοφια Ρομπολη την απεδωσε ολη στη νοηματικη..Ορισμενες στιγμες οπως ειναι φυσικο σε μια συζητηση παρεκλινε απο το θεμα της διαφορετικοτητας.. στο αν πρεπει να διδασκονται τα θρησκευτικα στο δημοτικο..πραγμα δυσκολο να το συζητησεις νηφαλια οταν αρχιζουν και πολωνουν οι πλευρες του διαλογου οπως και τα ζητηματα των ανθρωπινων δικαιωματων.. που αρχιζει και μεχρι που μπορει να φτασει η παρεμβαση στα κακως κειμενα ενος αλλου πολιτισμου ..Ζητηματα μεγαλα και ανοιχτα ο διαλογος τα παραθετει στη διασταση τους και αναδεικνυει τις διαφορετικες αποψεις ..ακομη κι αν δεν συγκλινουν.. ισως φταιει και η γλωσσα της σκεψης του καθενα που ορισμενες φορες ειναι βεβαια σε αλλη γλωσσα..

1 σχόλιο:

s_dany είπε...

http://www.facebook.com/SaturdayMeaning/posts/206306672714931
Ευχαριστούμε πολύ!

Περισσότερες πληροφορίες για τα Σαββατόβραδα με Νόημα στην επίσημη ιστοσελίδα [είναι προσβάσιμη ακόμα και αν καποιος δεν έχει λογαριασμό στο facebook]:
www.facebook.com/SaturdayMeaning